Je vindt De Verbinding in het nieuwe stationskwartier

Met ruim 67.000 inwoners is Veenendaal de derde stad van de provincie Utrecht. De sfeer is er gezellig, vriendelijk en gemoedelijk en dat ervaar je ook in het Stationskwartier. Hier kom je elkaar tegen, bezoek je de binnenstad en ga je op avontuur door de natuur. Het is allemaal dichtbij en dat maakt De Verbinding zo’n unieke plek om te wonen.

Geweldig veel groen in de buurt

Veenendaal ligt prachtig aan de rand van Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei. Een geweldige omgeving waar van alles te zien, te doen en te beleven valt. Hier wandel of fiets je langs kastelen, rivieren, eeuwenoude bossen, zandverstuivingen en uitgestrekte heidevelden. Of zoek het dichter bij huis in het stadspark of De Groene Grens, het natuurgebied op de grens van de gemeenten Veenendaal en Ede. Een oase van rust op een steenworp afstand van De Verbinding.

De leukste winkelstad van Nederland

Met een gevarieerd aanbod van winkels en horeca, is het in Midden-Nederland nergens zo leuk winkelen als in Veenendaal. Of je nu op zoek bent naar een cadeautje, een nieuwe outfit of een lekker kopje koffie; in winkelstad Veenendaal vind je altijd wat je zoekt. De binnenstad kent veel bekende winkelketens, maar heeft ook een ruim aanbod aan bijzondere speciaalzaakjes. Niet zo gek dus dat Veenendaal in de regio als de prettigste winkelstad van de provincie Utrecht wordt gezien!

Een echte sport en cultuurstad

Veenendaal is een echte sportstad. Met meer dan zestig sportverenigingen is er voor iedereen wel wat te vinden. En dat geldt ook voor cultuurliefhebbers. Zo kun je dans-, theater- of muzieklessen volgen bij De Muzen en Creative Arts School Elevate. Daarnaast zijn er tal van andere leuke verenigingen in Veenendaal actief. Midden in het centrum vind je de Cultuurfabriek met de bibliotheek, het museum en de historische vereniging. En vergeet al die voorstellingen, festivals en evenementen niet.

Centraal gelegen met Nederland aan je voeten

Vanaf de snelweg ben je binnen 10 minuten in het gezellige centrum van Veenendaal. En parkeren? Dat doe je voordelig voor een laag maximaal dagtarief. Ga je de stad juist uit? Dan kun je letterlijk alle kanten op. Met een directe aansluiting op de A12 zit je in mum van tijd op de snelweg. Pak je liever het OV? Met maar liefst 3 treinstations en diverse buslijnen, is er altijd een goede verbinding en ligt Nederland aan je voeten. Zo ben je met de intercity vanaf Veenendaal-De Klomp in slechts 20 minuten in Utrecht of Arnhem.

Shoppen, stappen, wandelen, sporten, feesten, zingen, dansen… geen stad is zo actief als Veenendaal

De verbinding van veen naar Veenendaal

Veenendaal dankt zijn naam en bestaan aan de omliggende veengronden waaruit in de zestiende eeuw grote hoeveelheden turf werden gewonnen.

Veel later, in de negentiende eeuw, kwam Veenendaal opnieuw tot volle bloei. Ditmaal door de sigaren- en wolindustrie. Toen aan het industrietijdperk een einde kwam, verdwenen veel fabriekspanden uit het centrum van Veenendaal. En ook in het Stationskwartier maken oude industriële panden nu plaats voor een hippe nieuwe woonwijk met De Verbinding als fraaie blikvanger aan de Industrielaan.

De verbinding duurzaam en comfortabel

De duurzame wereld van morgen begint vandaag al in De Verbinding. Bij de ontwikkeling van het gebouw is er stil gestaan bij een gezonde leefomgeving voor mens en dier.

Zo is er circulair gebouwd en is het gebouw energieneutraal opgeleverd. Als bewoner kun je uiteraard ook rekenen op volop voordeel als het gaat om duurzaamheid. Slimme energieoplossingen, stadswarmte en vloerverwarming staan garant voor een energiezuinige en zeer comfortabele woning.

Huren in Veenendaal? Ga de verbinding aan!

Zie jij jezelf wel wonen in De Verbinding? In een modern, comfortabel en duurzaam appartement met alle voorzieningen in de buurt? Meld je dan voor de reservelijst.

Bekijk de woningtypes Meld je aan